Eindresultaat Pieter & Jorick

By Jorick & Pieter — 

Vandaag is er eigenlijk nog veel gebeurd. <div>
</div><div>Pieter heeft de achtergrond ontworpen waar onze figuurtjes op geplaatst worden. En daarnaast heeft hij zijn figuurtje gevarieerdlaten herhalen op een grid.</div><div>
</div><div>Jorick heeft nog veranderingen aangebracht aan het basis ontwerp van zijn figuurtje, kleurvariatie aangebracht in de haren, en ten slotte armen en benen toegevoegd waarvan de armen een random rotation mee krijgen.</div><div>
</div><div>Om alles kort samen te vatten:</div><div>
</div><div>Het idee van onze affiche is gebaseerd op het eiland Hawaii waar zo nu en dan wel eens een vulkaanuitbarsting kan plaatsvinden. Pieter zijn ventjes stellen lava bollen voor die worden uitgespuwd door de vulkaan, terwijl Jorick zijn tiki mannetjes proberen de vulkaan te bedaren door hem te aanbidden.</div><div>
</div><div>Wat werd nu specifiek generatief ontworpen door nodebox in onze figuren?</div><div>
</div><div>Bij Pieter:</div><div>
</div><div>De eerste dag had ik wat moeilijkheden met het begrijpen van het programma. Het resultaat was daarom ook niet optimaal. De tweede dag heb ik me herpakt, en besloten om een eenvoudiger mannetje te maken. Het mannetje is gebaseerd op een ronde vorm en kan worden vergeleken met een zee-egel. Het haar, de kleur van het haar, de ogen, de kleur van de ogen, het lichaam en de mond veranderen allemaal.</div><div>De laatste dag heb ik veel tijd gestoken in het ontwerpen van de achtergrond in Illustrator. Het grootste probleem was het plaatsen van de figuurtjes op de achtergrond en het laten renderen.</div><div>
</div><div>
</div><div>Bij Jorick:</div><div>
</div><div>- De basis is het grote masker waarachter het mannetje zich verstopt. Dit masker varieert van figuur, maar ook van print.</div><div>- Het haar verandert ook van vorm en van kleur.</div><div>- Om toch wat meer leven en variatie in de opstelling van de mannetjes te brengen besloot ik ook de rotatie van de armen te laten varieren.</div><div>
</div><div><div>Reflectie over de Nodebox Workshop:</div><div>
</div><div>Het was een leuke, interessante ervaring. Het was zeker de moeite om eens op een andere manier een ontwerp/design te maken, dat ook nog eens op een eigenlijk gemakkelijke en snelle manier tot heel veel resultaten kan leiden. De openheid van de opdracht was ook iets wat wij zeer apprecieerden.</div></div><div>
</div><div>
</div><div>
</div><div>
</div><div>
</div><div>
</div>