The Happiness Factory Final

By Benjamin Aerts — 

Mijn poster maakt een visuele vergelijking tussen de hoeveelheid Coca-Cola die in een land geconsumeerd wordt en de Happy Planet Index die het geluk en welzijn van mensen in die landen opmeet.<div>Vermits Coca-Cola zich wel eens ‘The Happiness Factory’ noemt, leek me het leuk om te kijken of ze ook werkelijk een impact hebben op het geluk in een land.</div><div>De resultaten maken duidelijk dat het niet zo is.</div><div>
</div><div>Elke druppel heeft zijn unieke kleur en grootte naargelang de informatie die er zich in bevindt. Zo hangt de kleur van de druppel af van de hoeveelheid Cola er in een land geconsumeerd wordt terwijl de grootte dan weer aangeeft wat de HPI van een land is.</div><div>
</div><div>Voor de uiteindelijke layout heb ik me gebaseerd op de bekende Coca-Cola posters waar er allerlei kleurige dingen uit het flesje spuiten.</div><div>De finale layout is wel in Illustrator gebeurd bij gebrek aan tijd om een code te schijven en in Nodebox te implementeren die de druppels mooi zou ‘packen’ zoals bij de uiteindelijke poster te zien is.</div>